Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Haal meer uit uw langsafboordmachines

op

Efficiënter  plannen welke tapijten u na elkaar door de machine laat lopen kan u veel tijd besparen. Bedenk maar eens hoeveel tijd er verloren gaat elke keer de machine stopgezet wordt om de instellingen te veranderen. Bij een kleurenwissel moeten ook bobijnen nog eens veranderd worden. Zelfs een handige bediener heeft hier snel 2 tot 5 minuten voor nodig. Elke keer. Bedank u nu hoeveel tijd u spaart per dag, maand of jaar als u deze wissels tot een minimum beperkt.


Creëer meer speelruimte


Begin met een bufferzone te creëren voor de machine. Dit zal u meer ruimte en flexibiliteit geven om te combineren.  U kan een bufferzone creëren met een J-box en karren. Onthou dat je niet steeds elke kar moet afwerken voor je aan een andere begint. Maar let er anderzijds ook op dat de tapijten niet langer dan 48 uur geplooid blijven liggen. Zeker niet als ze van de van de backcoating lijn komen.


Soort bij soort


Een planning opstellen is zoals de was doen, sorteren is de boodschap. Als u verschillende kwaliteiten produceert zorg er dan voor dat ze per soort gesorteerd worden. Dus alle hoge kwaliteiten wol samen, de gel backings samen, de schuimruggen samen. Onze machines kunnen alle verschillende kwaliteiten verwerken. Voor het beste  resultaat stellen wij verschillende parameters in per kwaliteit.  Zo wordt snelheid van de lijn, de steekdichtheid, etc… voorgeprogrammeerd per kwaliteit.  U kan deze wijzigen kiezen via een touch screen elke keer dat u van kwaliteit verandert.


Meten is weten


Kijk ook naar de afmetingen van het tapijt. Hiermee bedoelen we in de eerste plaats de breedte van het tapijt. Ook hier weer kan 1 machine verschillende afmetingen verwerken, maar u bespaart tijd  als u dezelfde afmetingen in de mate van het mogelijke na elkaar doet zodat u niet onnodig de machine moet stopzetten om de breedte aan te passen. Per afmeting werken is trouwens niet alleen efficiënt bij het afboorden van de lange kant, ook bij de volgende afwerkinglijnen is dit interessant. De lengte speelt hier minder een rol, dit is enkel  het geval zijn bij het surjetteren van tapijtlopers. 

Kleur bekennen


De afboordlijn werkt met garen dat dezelfde kleur heeft als de zijkant van uw tapijt. U spaart veel tijd uit door dezelfde kleuren na elkaar af te boorden. Een kleurenwissel is ook een bobijnwissel, dus vermijd dit zoveel mogelijk.
Denk vooruit
Probeer om altijd één stap vooruit te denken in het productieproces.  Hou bij het weven rekening met kleurenwissels in de langsafboord. Als u een planning maakt voor het langsafboorden, kijk dan ook al eens naar het volgende werkstation. Na het langsafboorden, gaat het tapijt naar het dwarssnijden en de dwarsafboord. De korte kant van het tapijt kan afgewerkt worden met franjes, door af te boorden, of door een plakmachine. Sorteer dus ook al voor het volgende station. Tapijt dat dezelfde afmeting en kleur heeft, maar dat na het langsafboorden naar een verschillende machine moet, doet u best hier al in aparte karren.

Beweeg


Een flexibele en creatieve planning zorgt voor een vlottere workflow en bespaart u zo tijd en ruimte. Wees niet bang om de karren te verschuiven van de ene naar de andere machine, en haal op die manier meer uit uw machines.

Haal meer uit uw langsafboordmachines