Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Waarom we groene machines bouwen

op

Om tapijten te verpakken bestond al een type machines dat gebruik maakt van PE-krimpfolie. Verpakken met krimpfolie brengt enkele nadelen met zich mee. Om de folie te laten krimpen rond het tapijt, heb je een krimptunnel nodig. Dit is een soort oven dat de folie strak rond het tapijt doe krimpen. Niet alleen neemt die extra plaats in, hij verbruikt ook veel energie. Bovendien hoorden we van onze klanten dat de PE-folie ietwat gerimpeld uit de krimptunnel kwam. Hierdoor is het dessin van de verpakte tapijten minder goed zichtbaar.

Om deze minpunten weg te werken, ontwikkelden wij een “roll-in”-tapijtverpakkingsmachine”. Deze oplossing is gepatenteerd en bestaat uit een afrol-snijmachine, een roll-in-verpakkingsunit en een afsluitmodule voor de zijkanten.

Deze verpakkingsmachine kan een uitgebreid gamma tapijten volledig automatisch verpakken. Verschillende afmetingen en kwaliteiten kan u dus verpakken met één machine. De machine meet de diameter van elk tapijt, en weet doordoor automatisch op welke lengte ze de plastic folie moet snijden. Hierdoor hebt u geen verlies meer van overbodige folie. Winst voor u en het milieu!

Waar andere verpakkingsystemen gebruik maken van een van een warme lasbalk om de folie in de lengte af te sluiten, doen we dit hier met een zelfklevende tape. Het resultaat is even goed, maar u bespaart weer een pak op uw energiekosten.

Tapijt moet strak verpakt worden om zo het transport beter te doorstaan en telescoopvorming te voorkomen. Ook hier heeft de machine aan gedacht. Een bellyband of presentatiefolie wordt strak rond het tapijt gerold. Als wil kan u hier een folder onder de folie invoeren.

Binnen de nieuwe installatie rolt de afrol-snijmachine enkelzijdige vlakke kunststoffolie af, snijdt deze folie op lengte en voert haar door, tot ze gecentreerd aan de verpakkingsmachine wordt afgeleverd.

De mogelijkheid bestaat hierbij om een transparante tape mee te rollen en op de zijkant van de plastic folie te kleven. De roll-in-verpakkingsunit rolt de aangevoerde tapijtrollen strak in de folie en sluit de verpakking in de lengte af met tape. Ten slotte sluit de afsluitmodule de zijkanten van de verpakking af met een platte las of een kroplas, afhankelijk van het gekozen systeem.

Met deze nieuwe verpakkingsmachine is het mogelijk een uitgebreid gamma tapijten volledig automatisch te verpakken zonder machine-omstellingen. De installatie is in staat vier tapijten per minuut te verpakken en gebruikt hierbij minder folie en minder energie dan de alternatieven met krimpfolie.

Meer weten over deze machine? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Waarom we groene machines bouwen