Handsaeme Machinery - Machine voor het maken van terraskaders

Machine in de kijker: Robot staat in voor het maken van terraskaders

12/07/2022

Robot staat in voor het maken van terraskaders

Innovatie

Onze klant stelde ons de vraag een zo goed als volledige automatische machine te maken die de productie van grote houten kaders praktischer maakt dan de semiautomatische Handsaeme machine die ze reeds jaren gebruiken. Hoofddoelstelling is de productieoutput verder verhogen en de ergonomie te verbeteren. Om dit te bewerkstelligen werd de snelheid van het nagelen verhoogd ten opzichte van het basismodel van deze machine. Qua afmetingen van het eindproduct is dit de machine die de grootste afmetingen van terraskaders aankan (4,5m x 1,5m). 

"Output verhogen dankzij 'in huis' geprogrammeerde robot”

 

Flexibiliteit & maatwerk

De installatie is ontworpen voor het produceren van grote reeksen, maar wel met mogelijkheid om vlot te wisselen van instellingen (andere kleur, andere afmetingen, …). De machine is precies op maat van het gebouw gemaakt, waarbij we zelfs een deel van de machine buiten hebben geplaatst om zo de afgewerkte producten vlot op de camions te kunnen laden. 

 

robot voor terraskaders

Veiligheid & gebruiksgemak

De enige operator die nodig is voor de bediening, wordt enorm ontlast ten opzichte van een semiautomatische versie, doordat de machine de lange zware balken zelf op de juiste plaats trekt. Bovendien werkt het tweede deel van de machine op basis van een door Handsaeme geprogrammeerde robot, die het dek van een kader in 1 keer kan opheffen en nagelen, en vervolgens het geheel ook kan opnemen en stapelen. 

 

Machine in de kijker: Robot staat in voor het maken van terraskaders