Handsaeme Machinery - Geautomatiseerde tuftcreels

Machine in de kijker: Geautomatiseerde tuftcreels

21/06/2023

Geautomatiseerde tuftcreels

Innovatie

Ons vernieuwde concept voor gerobotiseerde invoer van bobijnen in het tuftrek zorgt ervoor dat producenten van getuft tapijt een groter investeringsrendement behalen dan traditionele creelconstructies. Omdat het manipuleren van de bobijnen van pallet naar rek wordt vermeden, neemt de efficiëntie van het laden van het rek aanzienlijk toe. De operator hoeft alleen complete pallets te plaatsen/verwijderen en het garen te splitsen, zodat hij andere, productievere taken kan uitvoeren. De productie-efficiëntie en nauwkeurigheid is aanmerkelijk hoger: afhankelijk van het aantal te wisselen bobijnen kan in 15 tot 30 minuten worden gewisseld.

“Automatisatie zorgt voor groter rendement én behoud van de lokale tuftindustrie”

Flexibiliteit & maatwerk

Binnen dezelfde ruimte van uw huidige klassieke creels plaatsen we nieuwe creels met automatisch inladen van de bobijnen en dat met hoge snelheid. Zo worden de bobbijnen binnen circa 20 minuten gewisseld waardoor de stilstand van de tuftmachine zeer beperkt is. Ook grotere bobijnen kunnen worden gebruikt omdat een robot ze op de creels tilt en operators kunnen worden ingezet bij andere werkzaamheden die niet zo belastend zijn.

Veiligheid & gebruiksgemak

De robot laadt de bobijnen vanaf een pallet op karretjes die automatisch rond de constructie rijden. De treinen gaan in en uit de creels, zodat er maar één locatie is waar pallets moeten worden afgeleverd en uitgevoerd waardoor in plaats van dat er een operator tussen de creels moet lopen om te herladen, wat een veiligere en meer ergonomische werkomgeving creëert. Wegens stijgend gebrek aan werkkrachten en de verlaging van het aantal operators is dit een enorm voordeel om de personeelskosten te verlagen en toch op de lokale markt te blijven met de productie. 

Meer info: https://www.handsaeme.be/nl/tapijt/machine/geautomatiseerde-tuftcreels

➠  CONTACTEER ONZE SALES ADVISEUR VOOR GEPERSONALISEERDE INFO!

Machine in de kijker: Geautomatiseerde tuftcreels