Handsaeme Machinery - Wij zijn uw partner voor het afwerken van elk soort technisch textiel 

Machines voor technisch textiel

18/02/2022

Wij zijn uw partner voor het afwerken van elk soort technisch textiel 

De afgelopen jaren hebben we een breed scala aan machines ontwikkeld om een grote verscheidenheid aan technisch textiel, folies en stoffen te verwerken, zowel geweven, non-woven als gebreide weefsels.

  • Agrotextiel  - technische weefsels gebruikt in de land-, tuin-, tuin-, bouw- en landschapssector (antiworteldoek, vijverfolie, …)
  • Geotextiel - synthetische en doorlatende materialen gebruikt in (civiele) bouwprojecten om de bodemeigenschappen te verbeteren (folies, membranen, ...)
  • Industrieel Textiel  - alle soorten fleece, canvas, membranen, doeken en dergelijke die worden gebruikt in industriële situaties en productieomgevingen, opnieuw vanwege hun technische eigenschappen bij verwerking zoals filteren, reinigen, isoleren, transporteren, ...
  • Huishoudelijk Textiel en kunstgras   - dit gaat van gordijnen en wandbekleding tot matrassen en veiligheidskleding
  • Tapijt Backings - de primaire rug van tapijten is vaak een geweven of niet-geweven technische stof waarop de garens zijn getuft.

 

Veeleisende producten hebben aangepaste machines nodig om correct verwerkt te worden

Alle stoffen uit de enorme groep textielproducten moet zeer zorgvuldig worden behandeld om ervoor te zorgen dat ze al hun specifieke eigenschappen en kwaliteiten behouden. Onze ingenieurs werken oplossingen uit die zijn afgestemd op deze sterke maar delicate producten. Ze bedenken en ontwerpen de beste manieren om de juiste spanning op het doek te houden, zodat het niet kreukt of plooit tijdens het af- of herrollen, of dat het materiaal niet uit elkaar rafelt na het snijden, etc.

Wij zijn gespecialiseerd in het automatiseren van de handling van (rollen) technisch textiel: snijden, vouwen, lassen, inspecteren, (af)rollen en/of verpakken en palletiseren. Elke bewerking die de doeken moet ondergaan, heeft zijn eigen moeilijkheden en problemen, maar we bieden altijd oplossingen op basis van onze kennis en ervaring en ook op innovatieve ideeën door out of the box te denken.

NOMACO nonwoven machinery

➠  Ervaar je knelpunten in je productie? Neem contact op met Jonas, uw adviseur voor technische textielmachines

Ervaar je knelpunten in je productie? Neem contact op met Jonas, uw adviseur voor technische textielmachines

Machines voor technisch textiel