Handsaeme Machinery - Machine om de perfecte kunstgras coupons op te maken

Grastapijt in coupons snijden op maat van de tuin

28/06/2021

Getuft grastapijt

Grastapijt wordt in de meeste gevallen geproduceerd zoals getuft tapijt en daarna ook van een backing voorzien. Na de productie komt dit als 1 heel groot en breed tapijt uit de machine en moet dit dus nog op maat gesneden worden.

Handsaeme Machinery heeft ondertussen al vele jaren ervaring in het verwerken van (geweven en getuft) tapijt. Voor kunstgras zijn grotendeels dezelfde productie- en afwerkingstechnieken nodig voor het versnijden, oprollen en verpakken, maar hier maken we wel een onderscheid in machines voor

a) groothandelaars en tuinaanleggers
b) kunstgrasproducenten 

 

Kunstgrascoupons op rol

Kunstgrastapijt wordt in coupons of m.a.w. in matten van een welbepaalde afmeting verkocht. Om deze kleinere afmetingen te bekomen, moet het grote basis tapijt, we spreken eigenlijk van een moederrol, zowel in de lengte als in de breedte versneden worden. Op onze machines kan dit in 1 cyclus gedaan worden, wat een grote tijdsbesparing oplevert.

Dwarssnijden en langssnijden

Een grote rol kunstgras wordt altijd eerst op lengte gesneden door een dwarssnijmes. De lengte op een rol artificieel gras kan variëren, maar ligt meestal rond de 20 à 25m. De lengte van het tapijt op de rol heeft ook een directe relatie met de maximale diameter van de eindrol, die op zijn beurt dan weer afhankelijk is van de poolhoogte. De maximum toegelaten diameter van de moederrol bedraagt 800 mm. Deze grote diameter heeft ook zijn weerslag op de eindgebruiker, want hoe groter de rol is, hoe zwaarder. Deze zijn natuurlijk minder makkelijk te verplaatsen en af te rollen. Tuinaanleggers en verdelers van decoratief kunstgras tapijt die dagelijks met rollen van 300 à 500 kg moeten zeulen, zal niemand benijden.

Distributiecentra van artificieel gras, kunstgrasinstallatie bedrijven en tuinaanlegbedrijven hebben dus zeker baat bij een machine die het fysiek zware coupon-productie proces ondersteunt en faciliteert.

Machines voor fabrikanten versus verdelers 

We hebben dus alle expertise in huis om een machine te bouwen om de perfecte kunstgras coupons op te maken, en dit zowel voor distributeurs met een kleiner te verwerken volume als voor producenten met industriële capaciteit.      

a) HM Easycut; een professioneel type couponneer machine

Ons verkoops- en engineeringsteam hebben de noden in de markt bestudeerd en ontwikkelden als antwoord de HM Easycut E1; een professioneel type couponneer machine om verkoops- en gebruiksklare rolletjes (kunstgras) tapijt te maken. De technologie hiervoor is gebaseerd op onze industriële installaties voor het verwerken van getuft (kunstgras) tapijt door de producenten.

Snijden

Standaard zijn de ‘moederrollen’ 4,2m (of bij uitzondering 5,2m) breed en kunnen indien gewenst in smallere, makkelijk handelbare stroken van bvb. 2 m gesneden worden op het langssnijgedeelte van de machine. Dit is voor tuinaanleg professionals niet altijd nodig, aangezien zij vaak de rollen niet hoeven te splitsen maar enkel de lappen grastapijt op de juiste  lengte moeten snijden of kleine uitsnijdingen met handgereedschap maken om de hoeken af te werken. De HM Easycut machine is standaard wel voorzien met een dwarssnijmes om de gewenste afmetingen van de moederrol af te snijden. 

Rollen

Anders dan de naam doet vermoeden, heeft de HM Easycut ook een oprolmodule met voorgeprogrammeerde recepten voor het compenseren van de tapijtpool werking en het maken van compacte rollen. De rol wordt daarna manueel afgesloten met een stretchfolie

Referenties

 

b) Industriële machines voor fabrikanten 

Industriële lijnen voor het maken van grascoupons zijn een ander segment in de 'nepgrasindustrie' waar wij zeer efficiënte machines leveren voor het automatisch langs- & dwarssnijden van (gras)tapijt in één automatische cyclus.

Deze industriële machines worden geplaatst in kunstgrasproductie sites en verwerken het grastapijt dat bij retailers en distributeurs moet worden afgeleverd in verkoopklare rollen of coupons.

Verschillende concepten en configuraties zijn mogelijk - afhankelijk van de behoeften van de productie. Er zijn meer automatiseringsmogelijkheden door verschillende opties toe te voegen voor invoer en afrollen; oprollen; verpakken en uitvoer of intern transport.

Referenties

➠  CONTACTEER ONZE SALES ADVISEUR VOOR GEPERSONALISEERDE INFO!

Grastapijt in coupons snijden op maat van de tuin